Google+

Friday, May 08, 2009

Lancering Wereldstemwijzer: Kandidaat Europarlementariërs in debat

Met medewerking van het Europees Parlement Bureau Nederland, organiseren de NCDO, de EEN-campagne en Partos een debat rond de lancering van de Wereldstemwijzer voor de komende Europese Parlementsverkiezingen op 4 juni 2009. Wij nodigen u bij deze van harte uit aanwezig te zijn.

Wie: Ruud van Eijle (Christen Unie), Judith Sargentini (Groen Links), Barry Madlener (PVV) ovb Jan Mulder (VVD) ovb, Sophie in’t Veld (D66) ovb, Maria Martens (CDA) ovb. Debatleidster: Evelijne Bruning, hoofdredacteur Vice Versa.

Waar: Bureau Europees Parlement Nederland, Korte Vijverberg 6, Den Haag.

Wanneer: woensdag 13 mei van 15:00-17:00 uur (met een borrel na afloop).

Waarom: In Nederland is momenteel een fel debat gaande over de effectiviteit van ontwikkelingssamenwerking. Maar onze internationale rol en die van Europa strekt verder dan alleen ontwikkelingssamenwerking. De huidige financiële crisis, voedselcrisis en klimaatcrisis vragen om een internationale aanpak. Wat is de rol van ons 'kleine' Nederland hierin en wat kan of moet 'Europa' doen? Welke effecten hebben onze beslissingen hier, in Nederland en Europa, op landen buiten Europa? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Om bekend te maken hoe de Nederlandse deelnemende partijen denken over mondiale vraagstukken zoals ontwikkelingshulp, wereldhandel en het landbouwbeleid hebben de NCDO, Partos en de EEN-campagne de Wereldstemwijzer laten ontwikkelen. De Wereldstemwijzer is uw eerste hulp bij stemmen in aanloop naar de Europese verkiezingen van 4 juni aanstaande. U zult een stemadvies ontvangen met een accent op de rol van Europa in de Wereld. Moet de Europese Unie stoppen met het werven van kennismigranten? Mag Europa alleen in eigen wateren vissen? Slechts voorbeelden van de stellingen die zullen worden gebruikt als basis van dit debat. Het debat zal tevens de officiële lancering zijn van de Wereldstemwijzer.

Aanmeldingen via info@partos.nl. Toegang is gratis, maximaal 60 mensen, dus meldt u snel aan!

Voor meer informatie zie de Euforic RSS feed over de Europese verkiezingen 2009